Nöral Terapi
Nöral Terapi

Nöral terapi, 1920'lerde iki Alman doktorun keşfettiği, ağrı ve hastalıkların tedavisi için; dokulara, sinirlere, tetik noktalarına ve çeşitli akupunktur noktalarına sulandırılmış lokal anestezik maddelerin enjeksiyon yoluyla uygulanması işlemidir. Nöral terapi bir düzenleme tedavisidir, yani kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve sinirsel iletimi normale döndürmektedir.

Hangi hastalıklarda kullanılmaktadır?: Başta migren olmak üzere tüm baş ağrılarında, fibromiyaljide, boyun, sırt ve bel ağrılarında, boyun ve bel fıtıklarında, kalça ve omuz ağrılarında, sinir sıkışmalarında kullanılabilmektedir. Oldukça geniş bir kullanım alanı olan nöral terapi kısa sürede cevap alınabilecek bir tedavi şeklidir. Hem tedavi edici hem de koruyucu hekimlik alanlarında kullanılabildiğinden dolayı son yıllarda önerilen tedavi şekillerinden biri olmuştur.

Ne Sıklıkta Uygulanmaktadır?: Başlangıçta haftada 1-2 seans ile başlanır. Toplam tedavi süresi hastanın bulgularındaki gerileme ile ilişkili olduğu için hasta ve hekim birlikte karar vermelidir.

Nasıl yapılmaktadır?: Lokal anestezi maddesinin serum ile karışımının çoğunlukla cilt altına, ayrıca kas içine, eklem içine ve gangliona enjekte edilmesi yoluyla yapılır.

Yan etkisi var mıdır?: Uygun ve dikkatli uygulama ile yan etki beklenmemektedir. Ancak lokal anestezi maddesine alerjisi olan kişilerde yan etki gelişebileceği için poliklinik şartlarında gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Sosyal Medya
Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp
Doç. Dr. V. Burcu ALBAY, Beyin ve Sinir Hastalıkları | Mersin